Sunday, April 12, 2009

jawab tag dari apiz....

NI LA 'NYAWA' AKU.....



ABAH KESAYANGAN AKU....
(SABRI BIN PUTEH)


MAK YG AKU CINTAI.....

(RUGAYAH BT SHAHIDIN)



(1) apakah kata-kata utama yang keluar dari mulut apabila ibu bapa anda muncul di depan mata...

MAK...ABAH..RINDUNYE NOR KAT MAK DAN ABAH..KENAPE TINGGALKAN NOR....


(2) apakah 5 perkara yang akan anda lakukan apabila berjumpa dengan ibu bapa anda
(selama seminggu)...
a) SENTIASA BERADA DI SAMPING MEREKA...TAKKAN TINGGALKAN MEREKA LANGSUNG...AKU AKAN BERDOA SEMOGA ALLAH BERIKAN MASA YANG LEBIH LAMA UNTUK AKU JUMPA NGAN MEREKA....

b) PENUHI SETIAP PERMINTAAN MEREKA SELAGI TERMAMPU (AKU SANGGUP GADAIKAN NYAWA AKU SEKALIPUN UTK PENUHI PERMINTAAN MEREKA...

c) AKU AKAN UMUMKAN KAT SELURUH DUNIA YG AKU DH DAPAT SEMULA PARENTS AKU (WALAUPUN HNY UNTUK SEKETIKA...)

d) AKU NAK BERCERITA KAT MEREKA TTG KEHIDUPAN AKU SEWAKTU MEREKA TAKDE DI SAMPING AKU.....

e) AKU AKAN TUNJUKKAN KASIH SAYANG AKU YANG XDE BANDINGANNYA....


(3) siapakah yang akan anda peluk dahulu antara ibu dan ayah anda...

MAK AKU..TAPI KLU BOLEH, AKU NK PELUK KEDUA-DUANYA SEKALI...


(4) apakah yg kamu fikir perkataan yang akan keluar dari mulut ibu bapa kamu apabila berjumpa dengan kamu....
MAK..ABAH..JANGAN TINGGALKAN NOR LAGI..NOR SAYANG SGT KAT MAK DAN ABAH...KALAU BOLEH, NOR TAK NAK ABAH DAN MAK TINGGALKAN NOR LAGI....


*tak baik tau kau ni apiz...berjurai2 air mata aku mase jwb tag ni....jgn la tag camni agi...jwb soalan2 pelik2 xpe..jgn ar yg berkaitan nagn mak ngan abah weh..aku tgh homesick nih...aku rindu mak aku!!!! mak,nor nak balik!!!

Friday, April 10, 2009

KEMENANGAN YANG TAK PERNAH DIJANGKA!!!

Piala yg mmg aku x sangke aku bleh dpt! huhuhu

Thanx wat semua!!

Aku ngan fifi...

Aku, lin ngan bai....group aku ni...

Aku ngan group penganjur..Fawiz dh mcm YB mlm ni! ekekekke

Al-hamdulillah...akhirnye program utk kumpulan 1 telah pun berakhir...ape lg klu bukan Pertandingan Alunan Suara Melodi Kita...aku dgr mcm2 rintangan yg dilalui..postpone je dh brape kali..tukar tempat la..mcm2...lbih kurg mcm group aku gak le nasibnye..huhuh...tp yang x sangkenye, aku dapat rezeki untuk menang kategori solo mlm ni..biar btol! menggigil aku kat atas pentas tu tadi tau!! mane taknye, aku x pernh nyanyi lagu tu (LAGU RINDU) btol2 sblm ni..dgr kat winamp je...sbb lagu favourite aku xde...aku pun, hantam jela!! ekekekke... ape2 pun, bile tgk kat 'supporter' aku kt blkg tu yang dh mcm tgk mini konsert, wat aku semangat balik... TRIME KASIH weh!! sumpah aku cuak giler saat naik pentas sampai la turun pentas...sbb tu aku siap bg 'warning' secara berhemah sblm nyanyi td.. "JANGAN KETAWA!!" btol aku ckp...aku mmg agak korg akan ketawa bile dgr suara aku nyanyi... 'speaker box' menyanyi..maunye tak org x ketawa! ekekekke...nsib baik la terkeluor jugak suare aku td tau! kalau tak, mmg aku trus gi menyorok kt bwh pokok yg byk kt luar dewan tu..anyway, aku nk ucapkan JUTAAN TERIMA KASIH kat TESLian yg support aku td... kt ahli kumpulan 2 yg same2 sorak kt aku td...(dh rase cam artis plak td..hehehhe..perasan jap!) kat penganjur (kumpulan Fawiz) dan semua yg terlibat menyokong aku td..hehehhe
















video

Monday, April 6, 2009

jwb 2nd tag dari azlina jamal....ntah pe kebende aku merepek, aku pun x tau! hahahahha

1. If your lover betrayed you, what will your reaction be?
Aku bertenang aman damai je dulu..buat2 cool...tapi pastu bile sumer org dah tdo, aku gi wat bom tangan sendiri yg ade jangke mase, balut cantik2 then pos laju kat kekasih aku!! bile aku agk2 je posmen dah anto n dia pun bru nk excited bukak 'hadiah' tu, aku tekan suis pastu kebabooommmm!!! hahahahahha (ketawa jahat sambil tumbuh tanduk n ekor sepnjg 3.5m)
ekekekke..klu 'pakcik' bace jwpn aku ni, confirm dia x brani nk curang kat aku!! wakakakak..dpt awek psyco! hhhihihi...

2. If you can have a dream to come true, what would it be?

Aku nak kawin kat padang skola yg ade kat depan umah aku...pastu nk ajak sumer cikgu2 yg pernah ajar aku mase wedding tuh...huhuhu...

3. Whose butt would you like to kick?
Ala..takat sepak bontot xde rase pape da...sepak la muke ke, tulang rusuk ke... (jawapan ke ni weh??) hahahahah...


4. What would you do with a billion dollars?
Billion dollars??? uish..makcik kayo!! mule2 aku nk besorkan umah aku kt kg (FELCRA SEBERANG PERAK)..nak wat bilik satu sorg utk sumer adik2 aku...bygkan umah ade lebih sepuloh bilik..dh mcm umah tumpangan..x kire la! yg penting adik2 aku hepi ade bilik masing..hehehhe..pastu nk bwk sumer ahli family aku gi naik Haji..'pakcik' pun aku bwk gak..hehehe..mane leh tggl...

5. Will you fall in love with your bestfriend?

Aku pernah gak la nyaris2 'terjatoh chenta' kt best fren aku..tp nasib baik la aku cepat2 tersedar dari angan dan mimpi..wakakakka..xyah ar jtuh cinta kt best fren..x best..kang klu clash, trus putus kwn gak! x mau ar aku!

6. Which is more blessed, loving someone or being loved by someone?

being loved by someone kot..sbb mak aku slalu pesan, klu nak kawin, kite kena kawin ngan org yg syg kite..bukannye kawin ngan org yg kite syg...sbb nnt, klu kite je syg dia, dia akan tinggalkan kite..(aku pun x pasti ngan teori ni sbnrnye!)ekekekke7.

7.How long do you intend to wait for someone you really love?

Aku tggu sampai ade insan lain plak dtg dlm idop aku..klu xde gak, xyah tggu2..aku jadi andartu je! heheheh...klu dia syg kat aku, mesti dia x suh aku tertunggu2,kan??hehehe

8. If the person you secretly like is already attached, what would you do?

Mule2 aku senyum kambing dulu..pastu hentak kpale aku kat dinding...( sambil ckp kt diri sendiri "apsal la ko lambat sgt tackle dia!kan dh org lain tackle dulu!! ) wakakakk

9. What do you pray each day for your loved one?

Panjangkan la umor dia..berkatilah idop dia...bukakanlah pintu rezeki dia...amin...

10. What takes you down the fastest?

Bile aku rase tertipu..mmg rase down sesgt...so, korg jgn nk tipu aku..klu x kang, aku wat plak 'smackdown' kt korg! ekekekek

11. How would you see yourself in ten years time?

Jadi seorg lecturer yg garang tp students still syg kt aku..hehehhe..ade family yg bahagia..plg kurg mase tu dh ade 2 org anak la..huhuhu(jauhnye aku berangan)

12. What do you really want at the moment of responding to this tag?

Aku nak balik kampungggggg!!! warrghhh!! (sambil menangis dan tenggelamkan satu KHAR)

13. What kind of person do you think the person who tagged you is?

Orgnye ok..a nice friend gak...secretive gler! (jgn marah ye lina! aku cucuk rusuk ko ngan chopstick kang!)

14. Would you rather be single and rich or married but poor?

aku nk jadi married tapi xde ar smpi poor sesgt..kang klu kaye sesgt, aku lupe kt 'pakcik' plak! ekekekke... bersederhana itu lebih berkat..hehehhe...


15. What’s the first thing you do when you wake up?

Tgk gambo aku ngan 'pakcik'..sbb gambo tu sebelah je ngan katil aku! ekekekke..so, klu xnk tgk pun, mmg kena tgk gak! hahahhaahh..pastu baru la aku lipat selimut..

16. Would you give all in a relationship?

Takde maknenye!! Aku bagi mane yg patot je..agak2 tak patot bagi, aku x bagi! cthnye kpale lutut aku...xkan nk bagi kat pakcik plak..bukannye muat pun ngan kaki dia! hahahahah


17. If you fall in love with two people simultaneously, who would you pick?

Yang bleh terima aku seadanya dan bleh trime family aku yg besor tu..sbb klu dia nk kat aku, dia mesti kena trime n syg family aku gak!

18. Would you forgive and forget no matter how horrible a thing the someone has done?

Yup...aku ni mule2 je marah..pastu kang, korang bagi la aku tdo jap..confirm bile bangun je tido, aku ni mcm 'ilang ingatan' jap..lupe trus ape yg org wat salah kat aku w'pun sblm tdo tu aku rase cam nk bunuh2 je org tu!! ekekekkee...

19. Do you prefer being single or having a relationship?

Sekarang ni aku kan dh ade pakcik..of cos la aku pilih hidup berteman..huhuhu...

20. Would you leave your family behind just to chase your dreams?
Yup! tapi xde la tinggal trus..tinggal jap je...esok2 bile aku dh dpt kejar cita2 aku, aku kembali la ke pangkuan family smule..cewah! hehehehe
...

jwb 1st tag dari azlina jamal...

aku jwb tag ni pas blajo ngan oli camne care nk jwb..ekekekke...punye le npening2 lalat aku nk edit benda alah ni..maklum le 1st time..hehehhe..

ni le jwpnnye...

Type out the sentence you end up with in the TITLE of your note and tag your friends.
Pick the month you were born:
January-------I kicked
February------I loved
March--------I karate chopped
April----------I licked
May----------I jumped on
June----------I smelled
July-----------I did the Macarena With
August--------I had lunch with
September----I danced with
October-------I sang to
November-----I yelled at
December-----I ran over

Pick the day (number) you were born on:
1-------a birdbath
2-------a monster
3-------a phone
4-------a fork
5-------a snowman
6-------a gangster
7-------my mobile phone
8-------my dog
9-------my best friends' boyfriend
10-------my neighbour
11-------my science teacher
12-------a banana
13-------a fireman
14-------a stuffed animal
15-------a goat
16-------a pickle
17-------your mom
18-------a spoon
19------ - a smurf
20-------a baseball bat
21-------a ninja
22-------Chuck Norris
23-------a noodle
24-------a squirrel
25-------a football player
26-------my sister
27-------my brother
28-------an iPod
29-------a surfer
30-------a homeless guy
31-------a llama

What is the last number of the year you were born:
1--------- In my car
2 --------- On your car
3 ----------- In a hole
4 ----------- Under your bed
5 ----------- Riding a Motorcycle
6 --------- sliding down a hill
7 --------- in an elevator
8---------- at the dinner table
9 -------- In line at the bank
0 -------- in your bathroom

Pick the color of shirt you are wearing:
White---------because I'm cool like that
Black---------because that's how I roll.
Pink-----------because I'm NOT crazy.
Red-----------because the voices told me to.
Blue-----------because I'm sexy and I do what I want
Green---------because I think I need some serious help.
Purple---------because I'm AWESOME!
Gray----------because Big Bird said to and he's my leader.
Yellow--------because someone offered me 1,000,000 dollars
Orange--------because my family thinks I'm stupid anyway.
Brown---------because I can.Other----------because I'm a Ninja!
None----------because I can't control myself

dan jwpnnye ialah...

I had lunch with a gangster at the dinner table because I'm sexy and I do what I want...

hahahaha..camne nih!! ade kaitan ke??wakakaka..
 

~ini kisah SAYE~ © 2008. Design By: SkinCorner