Sunday, February 28, 2010

PAGI YANG GELAP KINI SUDAH TERANG (motif tajuk entri masih x dpt dikesan *wink*)

assalamualaikum...
salam hormat n salam sayang wat sume...
wah..aku update smule blog yg dh bersawang ni slps 4 bulan! diulang ye...4 bulan!!!
4 bulan..hmm...what can happen within 4 months?
klu padang rumput, confirm dh tumbuh lalang mcm hutan..(mampos nk tebang)
klu org bru kawin, dh start 'muntah2' kot..(ehem2..zack apsal ko ckp psl kawin ni..gatay dh ye nk kawin!! ajak je rizal kawin cepat2! uhuk3!!!)
klu umah sewa yg x dibayor sewa, confirm dh kena halau ngan landlord! (huhuhu...)
klu tanam padi kat sawah, dh mule tggu mase nk menuai..(aku agak2 je..padahal anak pesawah tu! hampeh tol!!)
klu cikgu bru posting, dh mule merase pegang gaji kot...(okeh..bab yg ni plg aku x sabor2..bilenye nk abih blajo nih!! adoyai.. *sigh*)
ah..x kesah la ape pon yg mungkin bleh b'laku within 4 months tu...tp ape yg pasti, mmg byk benda kot dh b'laku kt aku dlm mase 4 bulan tu...huhuhu..
pahit,manis, masin, masam,kelat, macam2 la..sedap hingga menjilat kaki pon ade! (aik..?? itu pon rase gak ke?? hik3...)

anyway, 4 bulan telah b'lalu dgn agak best ye... (^_^) hehehe..
aku gi debat royal, pidato kemerdekaan (kalah ye, tuan2 n puan2..hehhehe)
skang aku dh start keje smule kt kdai top up KHAR..
maka dgn itu, marilah dtg m'beli top up..(okeh, sejak bile aku tukar keje jdik promoter kdai top up nih?? agak musykil di situ ye!)
korg jgn nk mintak top up free ye..sbb aku sendiri pon kena bayor tiap2 kali top up!! ekekeke

and..the best part is..bile jumpe kwn2..(especially geng2 debat) ayat yg plg aku suke dgr ialah..
"EH ZACK!! LAME X JUMPE!! X NMPK PON ZACK SKANG NI YE!!" (hehehe...at least aku tau..ade gak yg rindu! hik3...yeke rindu nih..musykil jap... *wink* )
mane taknye..jujur aku cakap..sem ni aku mmg trus 'menyepikan diri' drpd sebrg acara debat-mendebat ye...agak bz dgn mcm2 acara..mane taknye..gi audition akademi fantasia la..raja lawak la.. american's next top model la..err..okeh,aku tipu! hehehhe...
xde reason yg bukan2 pon..cume bz skit...aku pon dh keje part time smule skang ni,kan...
so,agak byk ye mase telah 'dicuri' di situ...hehhehe
but dun wori..aku s'tiase amik tau ttg p'kmbangan kelab kite yg tercinta tu! huhuhu..

sem ni, w'pon jadual klas agak longgar, (sgt longgar sbnrnye!!) tp aku mmg agak bz..
aku free ari rabu ngan jumaat..best x?? hehehe..tp jgn jeles dlu..
even aku xde klas ari jumaat..(aku tau, msti sume org ingt aku leh blik kg slalu,kan?)
aku ade klas taekwando ari sabtu! (agk hampeh ye di situ! (!_!)
confirm la xleh blik slalu..melainkan aku ade 'sugar daddy' mcm AJ tu...hik3.. (lina,jgn marah ye..gurau je.. *wink*)

kuliah pon setakat ni ok je..suke3..hehhehe..
hmm..tu je la kot setakat nih..x tau ape ke mimpinye aku leh tibe2 ade nawaitu nk update blog ni..buang tebiat gamaknye! huhuu..so, x tau la bile plak aku nk update blog ni lgi pasni...hehhee..
oh ye..ni aku nk update skali gmbr adik2 kesygn aku..nana (adik bongsu) dh pndai b'jalan.. so, skang ni turn dia la plak nk 'perintah umah' kt kg tu..adoyai..jenuh melayan kerenahnye! byk akal..si fifi (no. 9) plak, adoyai..mcm bertih kena goreng!! sape la yg diikutnye tu..(wat muke seposen smbil siul2 ye) e-kid (no. 8) plak, nk menyaaaaaaanyi je kejenye..pantang ade lagu yg best skit je, mule la nk m'hafal..tu pon 1 hal gak tu...m'bace pon sangkut2, ade hati nk hafal lagu! ekekek..

ok la eh...dh lewat ni...later2 je la aku update lagi..(klu pnjg umor)
anyway, best of luck 2 everybody...
u should know 1 thing dat..
I LOVE U ALL!!
tak pernh simpan dendam @ marah kt sape2 pon,k...
everyday bile aku celik mate dri tdo,aku dh lupe sume masalah...0-0 je...
take care everybody..salam...


nana yg dh semakin byk akal..

fifi si 'bertih goreng'

e-kid yg sgt suke menyanyi..huhuhu

fifi dok melaram ala-ala datin vogue..
(kat dlm bilik mak dok panggil.."puteri!! mane rantai mak???" (^_^)


5 comments:

cahaya mataku said...

tahniah kak z!
akhirnya menghapdet jugak!
smg kak z terus dirahmati Allah...

nadianarzaray said...

akhirnyerrr zack....aderr post br..tahniah!!! rajin2 menghupdate blog...hehehhe

KAZA said...

Huh! Akhirnya 'bernafas' juga Zack, huhuhu. Comel adik2 Zack ini...

F.Aminurrashidd said...

selaloo terpikir kalo z ader mesti meriah..
kalo ko ader mesti havoc, kalo ko ader mesti best. hahahah
aper pun ko memang spesel lam family debat.. ;)

norzyah_zacksabri said...

nora: akak pon tak tau ape mimpi tetibe jek nk hapdet ni dek..hehehe

kak nad: 'rajin'?? alamak..p'kataan tu dh kena delete dari kamus z le..hik3..kena install blik tuh! ekekeke

abg kaza: ni bru nk b'nafas smule..mklum le..sblum ni semput je memanjang...

fawez: meriah? havoc? best? apekah..?? hehehhe..ntah la..aku mntk maaf sgt2..skang mmg aku dh kureng skit..nnt la eh bile perkataan 'rajin' dh install' smule..ekekeke..

Post a Comment

 

~ini kisah SAYE~ © 2008. Design By: SkinCorner