Sunday, October 18, 2009

~ FROM KALUMPANG WIF LURVE..! ~

welcome to kalumpang..hehehe
aku ngan rumate yang sgt comey...
ni la mastermind plan adhoc kitorg tadi! huhuhu
posing dulu kt atas jambatan sblm balik..heheh
aku ngan housemates yg sgt sporting...
syyyhh.....dia datang..hehehe





sebelum gerak ke kalumpang..tgh tggu pkck alias..




















mesti ade yang agak terkejut tgk gambar2 aku kat atas tu,kan?
citernye camni....
semalam aku bace blog apiz..
wah..bestnye apiz gi kalumpang..!! (ujar aku di dlm hati...)
maklum le..kalau kawan2 yang memang kenal perangai aku, aku mmg x pernh picnic2 sejak study kat UPSI ni...
ke sg. samak pun x pernah gi! (bayangkan betape aku brade di bwh tempurung..huhu)

so, pg tadi, pas aku wat nasi,goreng, aku ngan housemates pun breakfast le sesame..
then, tibe2 rumate aku yg sgt comey itu telah mengemukakan 1 cdgn yg sgt gempak!
"KITA GI KALUMPANG ARINI NAK X???"
aku pun ape lg..mcm org mengantuk disorong bantal, trus je kate "NAKKKKKK!!!!"
hehehhe...so, dgn plan yang dirancang secara adhoc itu, maka aku n 5 org housemate n seorg kwn rumate pun gi le ke Kalumpang...
actually, byk gak peristiwa yg berlaku sblm kitorg btol2 gerak ke Kalumpang..hehehe..
dlm kul 1.20 ptg, kitorg pun smpi la kt Kalumpang...
it was Sunday..so, what do you expect??
punye la ramai orang kt sane waktu tu...
tapi, kitorg berjaye la mencari tempat mandi yang agak tersorok dari penglihatan org ramai...
maklum le..masing2 x pandai berenang..baru nak blajo apung2..heheh
so, mesti la nk apung2 kat tmpt yang orang x nmpak,kan..hehehe
anyway, Kalumpang mmg best...this is my 1st trip...
so, der will be another trip after this!!! huhhuu..when?? coming sooooon.. (,")
ok la..layan jela gmbr2 yg sempat aku snap kt sane... *wink*


Wednesday, October 14, 2009

MISI MENGHAPUSKAN SAWANG BLOG!

kat jamuan raye JMK KHAR 2009

kat dlm kelas SLA...


assalamualaikum...

salam rindu, salam hormat, salam kasih wat sumer kawan2 yang aku sayangi...
setelah sekian lamenye aku membiarkan blog ni bersawang smpai aku nyaris2 terlupe passwordnye, aku kembali untuk 'menebas rumput2 tinggi, membuang sawang yang tebal dan menyemburkan ambi pur' baru kt blog nih...hehehehe

aku tau..ade kawan2 yg dok tanye n perli..
"apsal blog ko tu bersawang sgt zack.."
mcm biase, aku x jwb pape..sengih je le... (,")

bukan pe, kesibukan tahap gaban ni menyeksakan aku....
aku online je tapi xde nk chat2...
cari bahan wat assignments...
al-hamdulillah...mggu ke 12 kuliah, aku berjaya menyiapkan semua assg yg aku sendiri tak sangka dapat siapkan..huhuuh...

xde pape yang menarik untuk aku citerkan kat sini..
tapi ape yang pasti, banyak bnda yang berlaku sepanjang sem ni..
pahit, manis, tawar dan masam bercampur baur..
inilah asam garam kehidupan,kan...

anyway, aku x tau kalau aku sempat nk wat entry sebelum exam..
tapi melihatkan kapasiti aku yang slalu je xde mase nk menjengah blog, aku nk ucapkan
"GOOD LUCK, SEMOGA BERJAYA, CHAIYOK!!!!"
kat semua kwn2 yang akan menduduki final exam awal November nih...

aku sentiasa doakan korang dalam doa2 aku saban hari..
doakan la juga kejayaan aku eh..kempunan ni nk merasa dapat 'dean list'..
so, doakan le moge2 sem ni adalah sem bertuah aku..amin...

semoga kite semua memperoleh kejayaan yang cemerlang..
amin...

wassalam....

Monday, July 27, 2009

bile aku dah mule bosan....

aku rase, mesti ramai yang terkejut tgk pics yg aku entry ni..heheheh...

kalau korang nak wat gak, cube ar view kt "my heritage" ni....

sesekali nk perasan,kan...heheheh...nmpk sgt CT x brape femes smpi tertukor name ngan NORA DANISH...anyway, jgn jeles eh...wakakakak....(saje je nk perasan...)

Saturday, July 18, 2009

aku yang gembira dalam kesakitan....

melaram ngan topi kak nadia


salam rindu wat semua....
dah lame aku biarkan blog ni bersawang...huhuhuu..
pertame skali mesti ade yang pelik nape tajuk entry aku mcm pelik skit...hepi dlm sakit...
hmm...klu korg nak tau, mase pertngn debat PERMAS kt bitarasiswa, aku terjatuh kat surau mase nk basuh tgn kat situ....tak perasan plak tempat tu mcm bertingkat skit..ape lagi, 'tergolek dog' la aku kat situ..dua2 kaki aku terseliuh...sakit sesgt..TUHAN je yang tau camne rasenye..huhuhu...mu
le2 cdg nk edit blog awal skit....Align Centerni la kaki aku yg tersangat la sakitnye.....

tapi,ni baru le ade nawaitu nk edit blog...aku tau aku ade 'utang' beberapa tag dari kwn2...
tapi mintak ampun jela ye..arini aku blom lg bernawaitu nk jwb tag lagi....hehehhe..(apiz jgn marah eh)....
utk pengetahuan semua, aku skang ni berade di teluk batik...utk ape aku di sini?? biarlah rahsia..
tapi buat yang dah tau tu, paham2 sudah...hehehhe
agak busy jugak la kitorang di sini...dengan perjalanan yang agak memenatkan tapi best (sbb pakcik bas pasang lagu best2 sepnjg jalan)....

kitorg sampai kat teluk batik dalam kul 2 ptg...pas snap beberapa (byk sebenarnye) gambr, baru la kitorg check in kat Crystal Bay Chalet...huhuhu..
then, family aku plak datang kt teluk batik...ape lagi, agak meriah la suasananya...korang sumer mungkin bleh bayangkan camne keadaannye apabila sumer siblings aku (10 orang) berkumpul kat pantai teluk batik tu n campur plak ngan kwn2 geng debat (10 org je,lg 2 org blik chalet tdo)
havoc pantai tu dibuatnye!!! huhuhu.....
sebenarnye semalam (18 julai 2009) besday abah aku...sebab tu gak la kitorang adik-beradik plan nk sambut kat teluk batik...walaupun xde kek, tapi consider sambut la jugak sbb dapat kumpul ramai2 kan...h
uhuhu....
anyway, doa2kan la aku cepat sembuh....
ni ade skit gambar2 yang aku upload utk dikongsi bersame..huhuu...
aksi 'apiz diva' ketika sampai kat teluk batikabg kaza yang sedang khusyuk melahap...


adegan 'suap-menyuap' antara kak bib ngan abg baihaqi....1 gmbr 1000 makna tau...huhhu sedapnye eskrem korang!! makan x ajak tu!!!


ni la antara hidangan yang mak aku bawak dari umah untuk dilahap kt tepi pantai...

dah mule posing ala2 diva gitu!

jgn gosip eh...ni junior baru dlm geng debat....

amboi2 apiz...kemain lg dia eh...

lima dara pingitan???

aku di samping bas upsi...huhuhu


Wednesday, June 24, 2009

Menghitung Hari....

aku tgh derma darah...huhuhuu

ini la jarum yg telah mencocok urat saraf aku! ekekekke


pejam celik pejam celik....
cepatnye mase berlalu...

minggu depan (30 jun 2009) adalah minggu terakhir aku berkhidmat sbg cikgu ganti kat skola ni.. (SMK Sultan Abdul JAlil Shah)...
sedih lor...huhuhu...yela..mungkin ini first time aku mengajar kat sini...dulu aku student je...
sume stuudent aku best2...xde la kes student buli teacher..hehehe...
maklum le, aku kan 'teacher baik'....ekekekek
semalam (24 jun 2009) ade sambutan hari koperasi kat skola...dh macam bazar ramadhan je aku tgk skola aku semalam..heheh...
cikgu2 ngan students x mau mengalah jual-menjual..huhuhu
pastu ade kempen derma darah...
aku yang mmg dah lame 'bernawaitu' nk derma darah, x lepaskan peluang la...huhuh
anyway, jadi cikgu mmg best walaupun agak memenatkan...
maklum jela..diorg tgh musim exam tgh tahun..so, aku kena la check kertas exm students...
macam2 hal...yg dapat markah '0' pun ade tau! kang aku tunjuk gambo....




ni la paper student aku...dia x jwb pun paper ni..aku bg la '0'....


wat semua kawan2, ketahuilah betapa aku rindu kat korang sumer!!!! huhuhu
don't wori, pas abis cuti, kite jumpe ye! hehehehe







Sunday, May 17, 2009

my new life....


teacher zack in the class!! huhuhu...

ku bahagia...


salam...
ai sumer!! lame x edit blog..dah bersawang ha..(bak kate dek azlina jamal..hehehehe)
rindu siot! heheh..ni naseb baek la kt skola nih ade wifi..klu x, hampeh gak! ekekek..arini kt skola aku ade sambutan hari guru.....best! maklum le ni 1st time disambut sbg ckigu...(even bukan le rasmi pun sbg ckgu agi) yela..aku kan cikgu ganti je...heheheh..ape2 pun mmg best! aku wat persembahan solo..nyanyi lagu 'bila diri disayangi'...aku dedicated lagu tu utk sumer cikgu2 aku kt skola nih...huhuhu
pape pun, SMK Sultan Bdul Jlil Shah ni mmg byak kenangan utk aku...pahit manis aku kt sini,sumer ade..mcm2 ade! hehehhe...
and 1 lagi, x sangke la plak bleh gak dpt hadiah arini! huhuhu..ade gak la students yg bagi hadiah...yela..aku kan cikgu ganti je..mamne la nk expect dpt gak hadiah! huhuhu..mekacih wat sumer! huhuh
anyway, aku enjoy mengajar kt cni...byk benda yg aku blajo...meningkatkan tahap kesabaran ngan kerenah student yg bleh wat aku naik darah...student yg mcm chipsmore(kejap ade kejap xde), mcm2 la..klu aku nk cter kat sini, x ckup! ekekeke..
tapi, aku dh mule rindukan kwn2 kt upsi..huhuuh..seriously aku rindu sesagt! kat squad 22 ngan geng2 debat..huhuhu...windu kt sumer! best of ludk wat sumer! nnt jumpe sem dpn...

Monday, May 4, 2009

dapat award la!! hehehehe

buat pengetahuan sumer, ini adalah award yg telah diberi oleh LINA @ TIMAH kt aku...
betape kembangnye idong aku mendapat award yg sgt comel ni..hehehhe..
pape pun, mekacih sesgt ye!! x sangke ade gak yg menghargai usaha2 murni aku selame ni! ekekekek..murni ke?? hik3... thanx sesgt ye lina!!

Sunday, May 3, 2009

PENGALAMAN ITU X MUNGKIN AKU BOLEH BELI DGN WANG RINGGIT...!!






mcm x caye je..aku dh pun balik dari UTP (yg pada asalnye mmg aku x mau pi) wah....sejujurnye,sgt la best pengalaman2 aku kat sane! huhuhu...mengenali kawan2 baru dalam dunia debat...mcm x caye plak yg aku dh mule mengenali siapakah yg disebut sbg junny, mier, teha, syuk, naz dsb..(yg lain tu aku x tau name daaa...) mmg best!!! tambah2 dpt lwn debat ngan junny yg mmg dikategorikan antara best speaker dlm debat...huhuhu...best tu! walaupun kitorg kalah (2-1) tapi puas hati gak la...dapat tau ttg pandangan org lain dan akakn cube utk perbaiki kelemahan aku di masa depan..hik3.. pape pun, ni la antara gambo2 yg dpt aku upload kt cni...klu nk tgk byk agi, tgk kt apiz diva..hehehehhe... anyway, time kasih wat sumer!!!! huhuhuhu...aku sayang korang!!!






wakil dari UPSI yg gi ke UTP...(3 'girls' n 3 boys) hehehhehe...






gambo2 aku sepnjg p'jalanan n mase kt UTP


aku ngan debaters dari UTP ngan MMU


(gambo bsr tu yg plg 'mahal'..huhuhu..motif btol! ekekeke)


antara gambo2 yg sempat di'snap' kat UTP..huhuhuhu


Friday, May 1, 2009

layakkah aku???

sblm paper literature

tgh aku dok syok2 tgk OIAM3 grand finale (yg dijuarai oleh tomok), tibe2 hp aku berbunyi ngan lantangnye lagu 'pls don't stop the music' dan rupe2nye si 'apiz diva' yg call...berikut adalah sedikit sebyk sesi perbualan kitorg yg m'buatkan aku x lena tdo mlm...

APIZ DIVA: zack, ko ade paper tak ari isnin ngan selasa nih??
AKU: ada...pagi ke ptg aku pun dh lupe
APIZ DIVA: zack, ko gi eh debat kt UTP nnt
AKU: eh, nape plak??? adoyai..aku tak mau pi weh
APIZ DIVA: ala zack..ko pi la...ko kan tak pi UTM nnt...
AKU: tapi aku tak sedia lagi..kang mesti sumer org ketawakan aku!!
APIZ DIVA: ala..ko cakap la ngan kak bib eh

AKU: (gulp! sebut name kak bib, aku dh cuak siot!)
KAK BIB: helo zack..
AKU: ye kak bib....(muke dh pucat)
KAK BIB: zack gi eh UTP esok...
AKU:tapi zack tak gi latihan lagi,akak...
KAK BIB: malam ni turun! kitorg kat gapura nih...
AKU:(gulp! dh cuak) baikkkk...kang z gi ye kak...jap gi zack blik dari mkn, zack gi sane..


adoyai...nampaknye kena gak la aku gi...kul 8.00 pagi (sabtu) aku dh kena trun kat foyer KHAR. aku bukannye ape...betol2 rase x sedia lagi nak gi kuar dari upsi ni utk debat...bidas hujah pun lintang-pukang...mmg la apiz ckp santai je..tapi aku ni dh rase cam nk tercabut leher tau x...doa2 kan la aku selamat kat sane...huhuhuhu....dah la nak gi sane xde duit seposen pun..abah masuk duit ari isnin nih...uishh..silap ari bulan, aku suh je adik aku tggu kat simpang sri iskandar nnt..huhuhu...

Sunday, April 12, 2009

jawab tag dari apiz....

NI LA 'NYAWA' AKU.....



ABAH KESAYANGAN AKU....
(SABRI BIN PUTEH)


MAK YG AKU CINTAI.....

(RUGAYAH BT SHAHIDIN)



(1) apakah kata-kata utama yang keluar dari mulut apabila ibu bapa anda muncul di depan mata...

MAK...ABAH..RINDUNYE NOR KAT MAK DAN ABAH..KENAPE TINGGALKAN NOR....


(2) apakah 5 perkara yang akan anda lakukan apabila berjumpa dengan ibu bapa anda
(selama seminggu)...
a) SENTIASA BERADA DI SAMPING MEREKA...TAKKAN TINGGALKAN MEREKA LANGSUNG...AKU AKAN BERDOA SEMOGA ALLAH BERIKAN MASA YANG LEBIH LAMA UNTUK AKU JUMPA NGAN MEREKA....

b) PENUHI SETIAP PERMINTAAN MEREKA SELAGI TERMAMPU (AKU SANGGUP GADAIKAN NYAWA AKU SEKALIPUN UTK PENUHI PERMINTAAN MEREKA...

c) AKU AKAN UMUMKAN KAT SELURUH DUNIA YG AKU DH DAPAT SEMULA PARENTS AKU (WALAUPUN HNY UNTUK SEKETIKA...)

d) AKU NAK BERCERITA KAT MEREKA TTG KEHIDUPAN AKU SEWAKTU MEREKA TAKDE DI SAMPING AKU.....

e) AKU AKAN TUNJUKKAN KASIH SAYANG AKU YANG XDE BANDINGANNYA....


(3) siapakah yang akan anda peluk dahulu antara ibu dan ayah anda...

MAK AKU..TAPI KLU BOLEH, AKU NK PELUK KEDUA-DUANYA SEKALI...


(4) apakah yg kamu fikir perkataan yang akan keluar dari mulut ibu bapa kamu apabila berjumpa dengan kamu....
MAK..ABAH..JANGAN TINGGALKAN NOR LAGI..NOR SAYANG SGT KAT MAK DAN ABAH...KALAU BOLEH, NOR TAK NAK ABAH DAN MAK TINGGALKAN NOR LAGI....


*tak baik tau kau ni apiz...berjurai2 air mata aku mase jwb tag ni....jgn la tag camni agi...jwb soalan2 pelik2 xpe..jgn ar yg berkaitan nagn mak ngan abah weh..aku tgh homesick nih...aku rindu mak aku!!!! mak,nor nak balik!!!

Friday, April 10, 2009

KEMENANGAN YANG TAK PERNAH DIJANGKA!!!

Piala yg mmg aku x sangke aku bleh dpt! huhuhu

Thanx wat semua!!

Aku ngan fifi...

Aku, lin ngan bai....group aku ni...

Aku ngan group penganjur..Fawiz dh mcm YB mlm ni! ekekekke

Al-hamdulillah...akhirnye program utk kumpulan 1 telah pun berakhir...ape lg klu bukan Pertandingan Alunan Suara Melodi Kita...aku dgr mcm2 rintangan yg dilalui..postpone je dh brape kali..tukar tempat la..mcm2...lbih kurg mcm group aku gak le nasibnye..huhuh...tp yang x sangkenye, aku dapat rezeki untuk menang kategori solo mlm ni..biar btol! menggigil aku kat atas pentas tu tadi tau!! mane taknye, aku x pernh nyanyi lagu tu (LAGU RINDU) btol2 sblm ni..dgr kat winamp je...sbb lagu favourite aku xde...aku pun, hantam jela!! ekekekke... ape2 pun, bile tgk kat 'supporter' aku kt blkg tu yang dh mcm tgk mini konsert, wat aku semangat balik... TRIME KASIH weh!! sumpah aku cuak giler saat naik pentas sampai la turun pentas...sbb tu aku siap bg 'warning' secara berhemah sblm nyanyi td.. "JANGAN KETAWA!!" btol aku ckp...aku mmg agak korg akan ketawa bile dgr suara aku nyanyi... 'speaker box' menyanyi..maunye tak org x ketawa! ekekekke...nsib baik la terkeluor jugak suare aku td tau! kalau tak, mmg aku trus gi menyorok kt bwh pokok yg byk kt luar dewan tu..anyway, aku nk ucapkan JUTAAN TERIMA KASIH kat TESLian yg support aku td... kt ahli kumpulan 2 yg same2 sorak kt aku td...(dh rase cam artis plak td..hehehhe..perasan jap!) kat penganjur (kumpulan Fawiz) dan semua yg terlibat menyokong aku td..hehehhe
















video

Monday, April 6, 2009

jwb 2nd tag dari azlina jamal....ntah pe kebende aku merepek, aku pun x tau! hahahahha

1. If your lover betrayed you, what will your reaction be?
Aku bertenang aman damai je dulu..buat2 cool...tapi pastu bile sumer org dah tdo, aku gi wat bom tangan sendiri yg ade jangke mase, balut cantik2 then pos laju kat kekasih aku!! bile aku agk2 je posmen dah anto n dia pun bru nk excited bukak 'hadiah' tu, aku tekan suis pastu kebabooommmm!!! hahahahahha (ketawa jahat sambil tumbuh tanduk n ekor sepnjg 3.5m)
ekekekke..klu 'pakcik' bace jwpn aku ni, confirm dia x brani nk curang kat aku!! wakakakak..dpt awek psyco! hhhihihi...

2. If you can have a dream to come true, what would it be?

Aku nak kawin kat padang skola yg ade kat depan umah aku...pastu nk ajak sumer cikgu2 yg pernah ajar aku mase wedding tuh...huhuhu...

3. Whose butt would you like to kick?
Ala..takat sepak bontot xde rase pape da...sepak la muke ke, tulang rusuk ke... (jawapan ke ni weh??) hahahahah...


4. What would you do with a billion dollars?
Billion dollars??? uish..makcik kayo!! mule2 aku nk besorkan umah aku kt kg (FELCRA SEBERANG PERAK)..nak wat bilik satu sorg utk sumer adik2 aku...bygkan umah ade lebih sepuloh bilik..dh mcm umah tumpangan..x kire la! yg penting adik2 aku hepi ade bilik masing..hehehhe..pastu nk bwk sumer ahli family aku gi naik Haji..'pakcik' pun aku bwk gak..hehehe..mane leh tggl...

5. Will you fall in love with your bestfriend?

Aku pernah gak la nyaris2 'terjatoh chenta' kt best fren aku..tp nasib baik la aku cepat2 tersedar dari angan dan mimpi..wakakakka..xyah ar jtuh cinta kt best fren..x best..kang klu clash, trus putus kwn gak! x mau ar aku!

6. Which is more blessed, loving someone or being loved by someone?

being loved by someone kot..sbb mak aku slalu pesan, klu nak kawin, kite kena kawin ngan org yg syg kite..bukannye kawin ngan org yg kite syg...sbb nnt, klu kite je syg dia, dia akan tinggalkan kite..(aku pun x pasti ngan teori ni sbnrnye!)ekekekke7.

7.How long do you intend to wait for someone you really love?

Aku tggu sampai ade insan lain plak dtg dlm idop aku..klu xde gak, xyah tggu2..aku jadi andartu je! heheheh...klu dia syg kat aku, mesti dia x suh aku tertunggu2,kan??hehehe

8. If the person you secretly like is already attached, what would you do?

Mule2 aku senyum kambing dulu..pastu hentak kpale aku kat dinding...( sambil ckp kt diri sendiri "apsal la ko lambat sgt tackle dia!kan dh org lain tackle dulu!! ) wakakakk

9. What do you pray each day for your loved one?

Panjangkan la umor dia..berkatilah idop dia...bukakanlah pintu rezeki dia...amin...

10. What takes you down the fastest?

Bile aku rase tertipu..mmg rase down sesgt...so, korg jgn nk tipu aku..klu x kang, aku wat plak 'smackdown' kt korg! ekekekek

11. How would you see yourself in ten years time?

Jadi seorg lecturer yg garang tp students still syg kt aku..hehehhe..ade family yg bahagia..plg kurg mase tu dh ade 2 org anak la..huhuhu(jauhnye aku berangan)

12. What do you really want at the moment of responding to this tag?

Aku nak balik kampungggggg!!! warrghhh!! (sambil menangis dan tenggelamkan satu KHAR)

13. What kind of person do you think the person who tagged you is?

Orgnye ok..a nice friend gak...secretive gler! (jgn marah ye lina! aku cucuk rusuk ko ngan chopstick kang!)

14. Would you rather be single and rich or married but poor?

aku nk jadi married tapi xde ar smpi poor sesgt..kang klu kaye sesgt, aku lupe kt 'pakcik' plak! ekekekke... bersederhana itu lebih berkat..hehehhe...


15. What’s the first thing you do when you wake up?

Tgk gambo aku ngan 'pakcik'..sbb gambo tu sebelah je ngan katil aku! ekekekke..so, klu xnk tgk pun, mmg kena tgk gak! hahahhaahh..pastu baru la aku lipat selimut..

16. Would you give all in a relationship?

Takde maknenye!! Aku bagi mane yg patot je..agak2 tak patot bagi, aku x bagi! cthnye kpale lutut aku...xkan nk bagi kat pakcik plak..bukannye muat pun ngan kaki dia! hahahahah


17. If you fall in love with two people simultaneously, who would you pick?

Yang bleh terima aku seadanya dan bleh trime family aku yg besor tu..sbb klu dia nk kat aku, dia mesti kena trime n syg family aku gak!

18. Would you forgive and forget no matter how horrible a thing the someone has done?

Yup...aku ni mule2 je marah..pastu kang, korang bagi la aku tdo jap..confirm bile bangun je tido, aku ni mcm 'ilang ingatan' jap..lupe trus ape yg org wat salah kat aku w'pun sblm tdo tu aku rase cam nk bunuh2 je org tu!! ekekekkee...

19. Do you prefer being single or having a relationship?

Sekarang ni aku kan dh ade pakcik..of cos la aku pilih hidup berteman..huhuhu...

20. Would you leave your family behind just to chase your dreams?
Yup! tapi xde la tinggal trus..tinggal jap je...esok2 bile aku dh dpt kejar cita2 aku, aku kembali la ke pangkuan family smule..cewah! hehehehe
...

jwb 1st tag dari azlina jamal...

aku jwb tag ni pas blajo ngan oli camne care nk jwb..ekekekke...punye le npening2 lalat aku nk edit benda alah ni..maklum le 1st time..hehehhe..

ni le jwpnnye...

Type out the sentence you end up with in the TITLE of your note and tag your friends.
Pick the month you were born:
January-------I kicked
February------I loved
March--------I karate chopped
April----------I licked
May----------I jumped on
June----------I smelled
July-----------I did the Macarena With
August--------I had lunch with
September----I danced with
October-------I sang to
November-----I yelled at
December-----I ran over

Pick the day (number) you were born on:
1-------a birdbath
2-------a monster
3-------a phone
4-------a fork
5-------a snowman
6-------a gangster
7-------my mobile phone
8-------my dog
9-------my best friends' boyfriend
10-------my neighbour
11-------my science teacher
12-------a banana
13-------a fireman
14-------a stuffed animal
15-------a goat
16-------a pickle
17-------your mom
18-------a spoon
19------ - a smurf
20-------a baseball bat
21-------a ninja
22-------Chuck Norris
23-------a noodle
24-------a squirrel
25-------a football player
26-------my sister
27-------my brother
28-------an iPod
29-------a surfer
30-------a homeless guy
31-------a llama

What is the last number of the year you were born:
1--------- In my car
2 --------- On your car
3 ----------- In a hole
4 ----------- Under your bed
5 ----------- Riding a Motorcycle
6 --------- sliding down a hill
7 --------- in an elevator
8---------- at the dinner table
9 -------- In line at the bank
0 -------- in your bathroom

Pick the color of shirt you are wearing:
White---------because I'm cool like that
Black---------because that's how I roll.
Pink-----------because I'm NOT crazy.
Red-----------because the voices told me to.
Blue-----------because I'm sexy and I do what I want
Green---------because I think I need some serious help.
Purple---------because I'm AWESOME!
Gray----------because Big Bird said to and he's my leader.
Yellow--------because someone offered me 1,000,000 dollars
Orange--------because my family thinks I'm stupid anyway.
Brown---------because I can.Other----------because I'm a Ninja!
None----------because I can't control myself

dan jwpnnye ialah...

I had lunch with a gangster at the dinner table because I'm sexy and I do what I want...

hahahaha..camne nih!! ade kaitan ke??wakakaka..

Tuesday, March 31, 2009

aku yang 'nazak'....

..2-3 arini,aku rase trok sangat2...aritu, tibe2 je nk marah...arini plak langsung dh 'nyawa2 ikan'... semalaman aku menyiapkan analysis 'the return'...aku x tdo smpai pagi...pastu, aku mintak jasa baik dari nonoy utk print n anta assg tu sbb kpale aku dah 'tingtong' mase tu...dlm keadaan aku yg 'tak brape sihat' (girl phm la ni) korang mesti leh bayangkan camne rasenye duduk kt kerusi kayu ni dari mlm smpi ke pagi x bgun2 secara statik je...skali aku bgun je nk gi washroom pg td, dh rase mcm nk tercabut pinggang ni ha!!! mase tu aku dh xleh nk pikir ape dh.dlm kpale aku terbayang 'wajah kesayangan' TESLian..(hehehhe...TESLian mesti paham sape yg aku maksudkan) aku ade klas ngan dia pg nih...bile aku dh jenuh tolak tambah bahagi darab (mcm Siti Sifir tu ha..1X2=2, 2X2=4) last2 aku putuskan biarlah rahsia...eh silap,aku ponteng gak klas dia...x pernh terbayang dek akal aku ni ha akan ponteng gak klas yg agak menakutkan tu...tapi disebabkan kpale otka aku yg dh tingtong n bdn yg mmg dah tak boleh dipaksa lg utk bergerak, aku pun 'redha + pasrah' je.... mulenye nk ponteng klas pagi je...bile aku bgun tdo kul kul 12 thg hari td, korang cuba teka apa yg berlaku???

aku telah 'lumpuh'!! mmg xleh gerak dah!! aku btol2 rase nk nagis bile cube bangun dari katil...nak duduk pun xleh! mase 2, aku ingat dh nak mati dah...rupe2nye panjang lagi umo aku...aku amik masa lama sangat utk relief balik dari 'lumpuh' tu...kul 2.30 ptg, aku dpt sms dari 'B'...ade jugak yg prihatin..hehehheh..aku tau yg lain pun isau gak cume x sempat nk tnye aku je...nasib x brape baik aku ni bukan takat tu je, hp aku plak meragam...aku call org, aku je dgr suara diorg..tp diorg tak dengar suara aku! korang bayangkan suara aku yang kuat ni xleh didengari!!!ini menunjukkan sememangnya hp tu dh meragam trok!! heheheh.. tp xpe, hubby aku bagi pesanan penaja td..ringkas aje tp 'menusuk jiwa'..hehehhe..pesanannya berbunyi: "SABAR JE LAH...." adoi la!! klu x sabar, dah lame aku campak hp ni ke bawah! xpun wat guna baling kumpulan kompang yg slalu memekak buat latihan kt bwh blok ni tiap kali ada karnival.. (hehehehh..kejamnya aku!) ape2 pun,korang doakan la aku ni cepat ok..dan hp aku ni x meragam agi...

take care to all readers!

Friday, March 27, 2009

aku rindu......

ni la 'pakcik' yg telah menjadi mangsa kemarahan aku...
cian 'pakcik'..jgn marah eh..huhuhu

beberapa minggu telah berlalu sejak kali terakhir aku balik kg....smlm besday mak aku...dan aku masih di sini...ALLAH je yang tau betapa aku rindu kat mak,abah, adik2 and of cos hubby aku... huhuhuhu....rindunye weh!! semalam aku rase angin semacam je tau...pastu mase meeting debat,ntah ape la yang aku merepek...aku pun tak tau...ape2 pun,aku rindu sesangat kat mak aku....MAKKKKKKKKKK!! NOR NAK BALIKKKKKKK!!!!

wargghh!!! sedeynye weh...mood aku x brape baik sgt 2-3 arini...rase cam nak marah je...tapi bile aku pikir2 balik secara rasional,pasal ape plak la aku nak marah...xde sape pun yang wat dosa ngan aku kat sini...xde sape!! sume orang baik je ngan aku....so, smlm akhirnye aku telah melepaskan kemarahan yang maksimum kat 'pakcik' kesayangan aku slame nih...huhuhu.. tak pasal2 je aku campak dia kat almari semalam...kalau la 'pakcik' aku tu ade perasaan, mesti dia dah merajuk ngan aku arini...xnak geng ngan aku dah...sori ye cyg..huhuhu..ape2 pun, korang tolong la bagi 'formula' kat aku yg tgh rindu banget kat mak aku ni weh....rindu sesgt rasenye...

Thursday, March 26, 2009

today is my mom's besday....

this is my big family..aku nmpk tggi sbb

berdiri kat ats papan khas..hehehhe

this is my LOVELY MOM....


27 mac 1972...mak aku dilahirkan pada tarikh ni...maksudnye,arini (27 mac 2009) mak aku dh pun genap 37 tahun...aku tau...sebelum ni ramai yg tak caye bile aku cakap umo mak aku masih lagi dlm lingkungan 30-an....tapi itu la hakikatnye....



i have a very young parents....mak n abah kawin ketika diorg berusia belasan tahun....pd tahun 1987 diorg kawin...family arrengement...tapi diorg hepi smpai skrg...mase tu umo abah aku 18 thun n mak plak 15 thun..aku lahir setahun kemudian...mak jadi seorg ibu muda...umo 16 thun dah ade anak yg nakal mcm aku...hehehhehe...kul 12.15 am tadi,aku call adik lelaki aku...dia kejutkan adik2 yg lain yg tgh tido...pastu nyanyi ramai2 kat mak..dia wat loudspeaker supaye mak leh dgr jugak suare aku nyanyi kat mak....sedihnye ati aku...jauh sangat rasenye aku dgn mak...tahun ni aku xde kat umah utk same2 sambut besday mak....slalunye walaupun xde kek utk mak, tapi aku dan adik2 akan kongsi duit utk masak utk mak...abah plak akan belikan hadiah utk mak...rindunye kat mak...rindu sangat2...aku cadang nak balik kg smlm...tapi aku ade pengurusan ko-kurikulum ari sabtu nnt....so,aku takot x sempat nk rushing blik kolej....



xde ape yg sempat aku bagi kat mak tahun ni...aku x ckup bajet..tapi aku yakin,mak mesti faham dgn situasi aku...sbb tu la aku akan pastikan aku akan call mak plg kurang pun 2 hari sekali...aku xnak mak rase aku terlalu jauh dari dia... ape2 pun, SELAMAT HARI LAHIR MAK... Nor doakan mak panjang umur dan dimurahkan rezeki oleh ALLAH s.w.t...



Nor akan pastikan mak sentiasa bangga dengan Nor...Nor akan pastikan yang mak tak sia2 mengandungkan Nor slame 9 bulan 8 hari (sbb aku lahir 2 hari lebih awal fari jangkaan..heheheh) Nor akan buat yg terbaik dalam ape pun bidang yg Nor ceburi...mak jugak la pendorong utama aku untuk berdebat tau..so Apiz, aku rase ko kena ucap time kasih kat mak aku tau! hehehhehe...NOR SAAAAAAAAAYANG MAK!!!!







Tuesday, March 24, 2009

DEBAT PIALA NC UPSI-realiti dan fantasi

sampai sekarang aku tak caye lagi piala ni aku yg punye....


ini la 'dunia baru' aku sekarang....

cayalah KHAR!!!!


aku ngan abu..apsal ttup mate tu abu...ekekekke


aku dan piala2 yg aku tak pernah impikan utk sentuh sekalipun....



aku ngan kak syeera..kitorg la bakal model iklan safi menggantikan waheeda pasni...hehehhe

saat yg aku nk kongsi dengan semua.....

arini 25 mac 2009...maksudnye 3 hari dah berlalu sejak berakhirnye Debat Piala NC UPSI... sekalung tahniah wat Apiz, Aini ngan Abg Baihaqi...tingkatkan prestasi, kurangkan kontroversi ye! heheheheh...aku bangge la ngan korang!!huhuhuu
aku?? aku masih lagi macam tak caye yg p'tndgn tu dah berakhir dan setiap kali bgun tido,aku masih lagi tertanye2..."eh, btol ke piala tu aku yg punye?" (sambil tgk kat piala separuh akir ngan piala best speaker liga) korang mesti tak caye kalau aku cakap, ari isnin (23 mac 2009) aku bgun tdo dalam keadaan yg blur...otak aku letih n xleh pikir pape pun!
mane taknya, malam tu, aku tido 'ditemani' mimpi hujah2 bersama 'Yg Berhormat2'...rasenye x abis aku membidas! ade je yang nk bangkang...aku tnye balik kat diri aku..."aku ni dah kemaruk debat ke" atau "aku dah pun terkena 'badi debat si Apiz Diva' tu ha!"...itu soalan yg aku sendiri pun xleh nk jawab...
bile aku balik dari kuliah, tibe2 ade la sorang 'cikgu' ni dari jauh lagi dh tgk aku...aku cuak gak..yela, mane la tau,kan..kot2 kain aku terkoyak ke, ape ke..bile tgk2 balik xde pape pun...
cikgu tu naik lif ngan aku skali..dia tgk aku lagi..pastu dia cakap dgn penuh 'kondifennye'..
"awak yang debat semalam,kan???" ah sudah...!! aku menggeleng tak, menganbgguk pun tak... last2 aku jawab....(x jawab pape pun sebenarnye) aku senyum je...nasib baik ar aku dok kat tgkt 3 weh! so, x sempat la cikgu tu nk teruskan 'sesi wawancara' dia kat aku...fuh, selamat!!!
tapi, walau ape skalipun, di kesempatan nih,aku nk wat 'LIFE ANNOUNCEMENT' kat sini...
SETINGGI-TINGGI PENGHARGAAN KEPADA:
*Mak n Abah (sbb sentiase support walau ape pun yang Nor buat selame ni...)
*Hubby(sbb sentiase support 'makcik' kt cni...walaupun jauh, tapi aura semangatmu tetap kurasai! huhuhuu)
*Hafiz ngan Ridzuan(sbb sudi jadi group aku...tanpa korang,sape la aku! hehehe)
*Hafizudin Diva(sbb sentiasa support aku n x pernh putus asa ajak aku join debat)
*Aini Kaunseling(sbb sentiase support aku walaupun kdg2 tu aku x tau pun ape yg aku tgh wat!)

*Abu Handhalah (ni pun lagi sorg hamba ALLAH yg x putus2 support aku)
*Fawiz(sbb support aku gak)
*Kak Bib(sbb bg kepercayaan utk Zack wakili KHAR dlm debat NC ni walaupun sebenarnye percubaan akak tu silap aribulan leh 'leburkan' KHAR..heheheheh)
*Kak Syeera KUO(sbb sentiase support aku jgk n ajar aku yg x pernah makan diajar nih! heheh)
*Abg Baihaqi(walaupun baru je kenal ngan dia ni, tp dia ni kire ok gak la! internet bergerak le katekan...hehehehhe..jgn marah aa...)
*Abg Kaza(sbb byk bg tunjuk ajar kt Zack)
*Abg Indra Cantik(sbb ajar Zack jugak)
*Ahli Rumah 3-3-7 (yg sggup trun foyer sbb nk tgk aku merapu! ekekekek)
*TESLian yg sggup trun tgk aku gak...i luv u all!! huhuhuhu)
*dan semua yg support aku secara aku sedar atau tidak....korang semua bermakna dlm idup aku tau! huhuhhu....















 

~ini kisah SAYE~ © 2008. Design By: SkinCorner