Friday, May 1, 2009

layakkah aku???

sblm paper literature

tgh aku dok syok2 tgk OIAM3 grand finale (yg dijuarai oleh tomok), tibe2 hp aku berbunyi ngan lantangnye lagu 'pls don't stop the music' dan rupe2nye si 'apiz diva' yg call...berikut adalah sedikit sebyk sesi perbualan kitorg yg m'buatkan aku x lena tdo mlm...

APIZ DIVA: zack, ko ade paper tak ari isnin ngan selasa nih??
AKU: ada...pagi ke ptg aku pun dh lupe
APIZ DIVA: zack, ko gi eh debat kt UTP nnt
AKU: eh, nape plak??? adoyai..aku tak mau pi weh
APIZ DIVA: ala zack..ko pi la...ko kan tak pi UTM nnt...
AKU: tapi aku tak sedia lagi..kang mesti sumer org ketawakan aku!!
APIZ DIVA: ala..ko cakap la ngan kak bib eh

AKU: (gulp! sebut name kak bib, aku dh cuak siot!)
KAK BIB: helo zack..
AKU: ye kak bib....(muke dh pucat)
KAK BIB: zack gi eh UTP esok...
AKU:tapi zack tak gi latihan lagi,akak...
KAK BIB: malam ni turun! kitorg kat gapura nih...
AKU:(gulp! dh cuak) baikkkk...kang z gi ye kak...jap gi zack blik dari mkn, zack gi sane..


adoyai...nampaknye kena gak la aku gi...kul 8.00 pagi (sabtu) aku dh kena trun kat foyer KHAR. aku bukannye ape...betol2 rase x sedia lagi nak gi kuar dari upsi ni utk debat...bidas hujah pun lintang-pukang...mmg la apiz ckp santai je..tapi aku ni dh rase cam nk tercabut leher tau x...doa2 kan la aku selamat kat sane...huhuhuhu....dah la nak gi sane xde duit seposen pun..abah masuk duit ari isnin nih...uishh..silap ari bulan, aku suh je adik aku tggu kat simpang sri iskandar nnt..huhuhu...

10 comments:

CikGu_MaN said...

bio betul ni ko... (sambil mengelip mata bebrapa kali kerana x percaya)...

wa...

byk kurus maaaaa....

ingtkan nih masa ko sblm UPSI...

hekhekhek

srikandi_kasih said...

dun wori,zack..
ni sbg lthn psediaan utk akn dtg je..
nk bg pnglmn kt junior..
chaiyok2!

Adi Muslim (I LOVE ISLAM) said...

z....

yg tu gambo ko ke gambo adek ko....?

hahahahaha...

ala bukan pegi berperang....

just berdebat je hahahahha...

'DIVA' tu malu aku hahahahahah

ko ni wat aku pecah perot bace entri yg ni....

z, z, z.... yakin!!!

Adi Muslim (I LOVE ISLAM) said...

sape lagi mau menggantikan pendebat2 UPSI kalo dorg sume dah kuar nanti....kalo bkan budak2 sem kite ni.... nge3.... so kutipla seberape byk pengalamn kat sane nanti...

jumpe esk...huhu

fifie said...

woww bagus2 alah ko leh wat nyer la, aku yakin seyakin2nyer. chaiyok2 love u la mmuuaahhh!

Pemadam Baru said...

Zackk..tetibe aku berbangga ngan ko zack..lalalala... zack..tak sesia ko dapat gelaran speaker box itu..u deserve it..lala..keep up the good work..nanti2 leh la join english debate lak ye...


p/s:aku takat encourage org je la..aku nak berdebat kirim salam je la..takat debat tepi lorong leh la..nak debat depan org, ketaq lutut

im juz being meee ^__^ said...

wahsaiiii!!!
gudluckk ehhh!
ala,ko leh wat nyerr..heee!
yakin sudeyyy~
ganbatte!!! ^___^

Coretan Semalam said...

buat pengetahuan korang sumer...zack telah berjaya bertanding dengan diva UTP (Juni), diva MMU(Mier) dan dia telah menunjukkan speaker boxnya yang bunyinya serak ala2 Ella itu amatlah berguna ketika berdebat...satu rahsia lagi..hahahha...ramai nak ngorat dia....

norzyah_zacksabri said...

respon komen2...

to Man:
hampeh!!! jaga kau man!! perli tahap biskut tu!!!! cis!! aku x edit weh gambo ni..cume wat warne sepia je...ala, mgkin posisi amik gambo ni je ha yg wat aku nmpk kurus skit (hik3..pasni nk posing camtu agi!)

to srikandi kasih@kak bib:
adoyai...z dh jumpe ngan 'diva2' mmu ngan utp..sumer cari akak tau! huhuhuhu

to apiz:
ko tu mmg diva pun! ekekekek...thanx sbb ko ajak aku gi utp tu eh..huhuhu..pengalaman yg best!

to fifie:
thanx dear sbb support aku! huhuu..luv u!

to AJ @ lina:
mekacih bebyk! heheheh..speaker box alaf baru nih! ekekekke

to yanti:
thanx dear! huhuhu...cyg korg!

to Aini:
thanx sbb jadi rumate aku kt utp...siap bg aku pinjam sabun n ubt gigi agi..hehehhe...hepppp!!! pandai2 je!! mane de yg ngorat!!! mane aku nk campak pkck navy aku tu???jgn wat sbrg spekulasi ye!! aku cucuk pankreas ko ngan garpu kang! wakakakaka

Coretan Semalam said...

hahahah....ada jer..tapi semua tak jadik pas tau kau ada pak cik navy

Post a Comment

 

~ini kisah SAYE~ © 2008. Design By: SkinCorner